• YARIM ALTIN
    10.221,00
    % 1,28
  • AMERIKAN DOLARI
    34,5467
    % 0,18
  • € EURO
    36,0147
    % -0,62
  • £ POUND
    43,3470
    % -0,52
  • ¥ YUAN
    4,7691
    % 0,06
  • РУБ RUBLE
    0,3312
    % -2,73
  • /TL
    %
  • BIST 100
    %

Devlet Destekli Konut Hesabı Nedir?

Devlet Destekli Konut Hesabı Nedir?

Devlet destekli konut hesabı 2021’de de bankalar tarafından müşterilerine sunulan bir hesap türüdür. Devlet destekli konut hesabı, ilk kez ev sahibi olacak kişilerin yararlanabileceği bir hesaptır. Ev sahibi olmadan 36 ay öncesinde hesabın açılması ve 3 6ayboyunca hesaba yatırım yapılması gerekir. Hesaba düzenli olarak yatırım yapıldığı takdirde devlet desteği alınarak yeni konut alma işlemi gerçekleştirilir. Birçok banka tarafından devlet destekli konut hesabı açılması sağlanır. Devlet destekli konut hesabı açmak için banka şubesine giderek işlem yapmak gerekir.

Devlet Destekli Konut Hesabı Ne Anlama Gelir?

devlet destekli konut hesabi anlami

Konut hesabı Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin desteği ile bankalar tarafından açılan bir hesaptır. Bankaların, Türkiye yurttaşı olan müşterileri için uygulanır. Konut hesabı açmak için seçilecek bankanın şubesine gidilmesi gerekir. İşlemler telefon ve internet bankacılığı tarafından takip edilir ancak hesap açma işlemi şubeden yapılır. Konut hesabı ilk kez ev sahibi olacak kişiler için geçerlidir. Müşterilerin tasarruf ederek yatırım yapabilmeleri konut hesabının ana hedefleri arasında yer alır.

Devlet Destekli Konut Hesabı Nasıl Alınır?

Devlet katkılı konut hesabı almak için bankalara başvuru yapılması gerekir. Devlet tarafından iş birliği yapılan bankalardan biri seçilir ve konut hesabı açmak için banka şubesine gidilir. Banka şubesi tarafından devlet destekli konut hesabı açmak isteyen müşterilere yardımcı olunur. Hesap açma işleminin ardından açılan hesaba her ay düzenli miktarlarda ödeme yapılması gerekir. Hesabın en az 3 yıl boyunca aktif bir şekilde kullanılması ve yatırım yapılması önemlidir.

Devlet Destekli Konut Hesabı Şartları Nedir?

Devlet destekli konut kredisi şartları arasında tüm belgelerin tamamlanmış olması başta gelir. Ayrıca başvuru sahiplerinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması ve 18 yaşını doldurmaları da önemlidir. 3 yıl boyunca bankada kalmak için taahhütname imzalanması ve 3 yıl boyunca düzenli olarak konut hesabına yatırım yapılması gerekir. Devlet destekli konut kredisi almak için kullanıcıların tüm belgeleri banka yetkilisine sunması da önemlidir. Eksik belgeler var ise banka tarafından belgelerin tamamlanması için ek süre verilir.

Devlet Destekli Konut Hesabına Kim Başvurabilir?

Devlet katkılı konut hesabına başvuranlar ilgili şartları yerine getiren Türkiye vatandaşlarıdır. 18 yaşını doldurmuş olan her yurttaş 3 yıl boyunca birikim yapma sözü vererek bankalardan konut hesabı açabilir. Konut hesabı açıldıktan 3 yıl sonra ev satın almak için yapılan birikim kullanılır. Yapılan yatırım tutarının yüzde 20’si kadar devlet desteği verilir. Konut hesabı başvurusu esnasında kişilerin gelir durumlarını bankaya göstermeleri ve belge ile kanıtlamaları beklenir. Gerekli belgeleri ve şartları tamamlayan kişiler devlet destekli konut hesabına başvuru yaparak hesap açtırabilir.

Devlet Destekli Konut Hesabı Başvuru Yeri Neresidir?

Devlet destekli konut hesabı başvurusu bankalar üzerinden yapılır. Devlet ile anlaşması olan bankalar konut hesabı açılmasına izin verir ve bu kapsamda müşterileri ile taahhütname imzalar. Devlet destekli konut hesabına başvurmak için ilgili bankaların şubesine gidilmesi ve belgelerin teslim edilmesi istenir. Belge tesliminin ardından banka temsilcileri başvuruyu değerlendirmeye alır ve sonuç bildirimi başvuru sahibine SMS ile gönderilir. Devlet destekli konut hesabı açmak için banka şubesine gidilmesi gerekir. İlk etapta internet bankacılığı, mobil bankacılık, ATM ve müşteri iletişim merkezlerinin kullanılmasına izin verilmez.

Boğa piyasası nedir? Özellikleri nelerdir? yazısını inceleyebilirsiniz.

Devlet Destekli Konut Hesabı Başvuru Belgeleri Nedir?

Devlet destekli konut kredisi başvuru belgeleri her banka için geçerli olan aynı belgelerdir. Ancak duruma göre bankaların ek belge talep etme hakları bulunur. Bankalar tarafından devlet destekli konut hesabı açmak için istenen belgeler şunlardır:

  • Devlet destekli konut başvuru formu ve dilekçesi
  • Kimlik kartı fotokopisi (kimlik kartı yok ise pasaport veya ehliyet)
  • Gelir belgesi
  • Satın alınacak konutun tapusu

Ayrıca başvuru sahibi eğer tüzel kişilik ise şirket sözleşmesi, esnaf sicil gazetesi gibi ek belgeleri de yanına alması gerekir. Serbest meslek çalışanlarının ise üyelik belgesi alması gerekir. Devlet destekli konut hesabı ilgili belgeler teslim edildikten sonra açılır.

Konut Hesabı Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Konut hesabı hesaplama işlemi yapılırken yatırılan miktar, devlet destek oranı ve faiz oranları baz alınır. Toplam tutarın yüzde 20’si kadar ek destek devlet tarafından kullanıcıya verilir. Konut hesabı için kredi alınacağı zaman faiz oranları da hesaba dahil olur. Konut hesapları ortak hesap olarak açılamaz ve birey üstünden tek hesap olarak açılabilir. Bu neden ile hesaplama işleminin tek hesap baz alınarak yapılması gerekir.

Konut Hesabı Yorumları Nedir?

Konut hesabı yorumları konut hesabı açan kullanıcılar tarafından yapılır. Bankaların performansları ve çalışma prensipleri ele alınarak yorumlar hazırlanır. Konut hesabı açmadan önce ilgili bankaların konut hesabı yorumlarına bakmak faydalı olacaktır. Ayrıca faiz oranlarının karşılaştırılması ve vade sürelerinin incelenmesi de konut hesabı açmak isteyenler tarafından yapılmalıdır.

Devlet Destekli Konut Hesabı Bankaları Hangileri?

Devlet destekli konut hesabı açan bankalar kamu ve özel bankalar olmak üzere iki gruba ayrılır. Devlet desteği ile konut hesabı açan ve konut kredisi veren bankalar şunlardır:

  • Ziraat Bankası
  • Vakıflar Bankası
  • Garanti BBVA
  • Kuveyt Türk Bankası
  • Halk Bankası
  • Yapı Kredi Bankası
  • Şekerbank
  • Denizbank
  • İş Bankası
  • QNB Finansbank

Devlet Destekli Konut Hesabı Ziraat Bankasından Nasıl Açılır?

ziraat bankasindan devlet destekli konut hesabi acma

Ziraat devlet destekli konut hesabı açılmasına imkan tanıyan kamu bankaları arasında yer alır. 36 aydan başlayarak 3 farklı gruba ayrılan vade süreleri ile yatırım miktarları belirlenir. Ziraat Bankası vade sürelerine göre verilen devlet destekleri şu şekildedir:

  • 36 – 47 ay vade süresi için yüzde 15 devlet desteği
  • 48 – 59 ay vade süresi için yüzde 18 devlet desteği
  • 60 ay ve üzeri için yüzde 25 devlet desteği verilir.

Hesap açmak için Ziraat Bankası şubesine gidilmesi ve belgelerin teslim edilmesi gerekir.

BIST100 nedir? yazısına da göz atabilirsiniz.

Devlet Destekli Konut Hesabı Vakıfbank’tan Nasıl Açılır?

Vakıf devlet destekli konut hesabı açılması için şubeden ve internet bankacılığından işlem yapılmasına izin verir. Hali hazırdaki Vakıflar Bankası müşterileri internet bankacılığı ve mobil bankacılık kullanarak şubeye gitmeden konut hesabı açabilirler. Konut hesabı açmak için internet bankacılığına giriş yapılması ve ardından hesaplarım bölümüne girilmesi gerekir. Yatırım işlemlerim sekmesinden ise konut hesabı açma işlemi yapılabilir.

Garanti BBVA Devlet Destekli Konut Hesabı Özellikleri Nedir?

Garanti devlet destekli konut hesabı 2015 yılından beri müşterilerine hizmet veren bir hesap türüdür. 3 yıl boyunca düzenli olarak ödeme yapılmasını isteyen Garanti BBVA, müşterileri ile ödeme periyodu belirler. Ayda bir veya 3 ayda bir olacak şekilde hesaba düzenli para yatırılması şartı bulunur. Devlet desteği Ziraat Bankasında olduğu gibi yüzde 15 ila yüzde 20 arasında değişir. Vade sürelerine bağlı olarak devlet desteğinin yüzde kaç olacağına karar verilir.

Halk Bankası Devlet Destekli Konut Hesabı Özellikleri Nedir?

Halkbank devlet destekli konut hesabı konut mevduat olarak da bilinir. Devlet destekli konut hesabı için 3 yıl boyunca bankada kalmak ve aksama olmadan ödeme yapmak gerekir. Halkbank müşterilerine 1 seferlik ödemeyi aksatma izni verir.  Devlet katkısı yüzde 20’dir.

YORUMLAR YAZ
  • Ripple Nedir? Özellikleri Nelerdir? – Kredi Teşvik | Devlet Teşvikli Krediler4 yıl önce
  • […] Devlet destekli konut hesabı nedir? Yazısına göz atabilirsiniz. […]

  • Stellar Nedir? Özellikleri Nelerdir? – Kredi Teşvik | Devlet Teşvikli Krediler4 yıl önce
  • […] Devlet destekli konut hesabı nedir? Yazısını inceleyebilirsiniz. […]